marți, 4 iunie 2013

Cereale cu lapte

Copii nostrii cei mici, din grupa Piticilor, cand vin dupa amiaza la centru ne povestesc cu lux de amanunt nazbatiile pe care le fac ei  si colegii lor in pauza la scoala. In multe zile amuzati ne-au povestit despre "bataia" cu lapte care are loc in salile de clase si holuri. Dupa cum bine stiti elevii primesc in fiecare zi cate o cutie de lapte. La un moment dat intervine saturatia de lapte si ei incep sa-l arunce sau sa se bata cu laptele. Pentru copii e o joaca dar pentru cei mari nu e o gluma ca statul iroseste niste bani.
Culmea acestor batai cu lapte a fost intr-una din zile atunci cand cativa copii au venit murdari de lapte pe hainute si ghiozdane. Atunci ne-a venit ideea de a lua cateva pungi cu cereale si sa le propunem copiilor sa nu mai arunce laptele ci sa-l aduca la centru si vor primii cereale cu lapte:)
Surpriza primei zile a fost ca toti copii si-au adus cutiutele cu lapte la centru:)
Dar a doua zi a fost o surpriza si mai mare cand unii dintre copii au adus doua cutiute. I-am intrebat de unde au. Cu seninatatea si sinceritatea varstei lor ne-au spus ca au convins colegii sa nu se mai bata cu laptele si sa li-l dea lor.

Bravo copiilor de la Hercules! Felicitari!

Centrul Hercules este finantat de Fundatia Vodafone. 

Niciun comentariu: